Entrecôte med smörstekt gnocchi & tryffelbearnaise

Nyårsafton om 2 dagar!!
Har ni satt menyn ?
För er som fortfarande funderar på huvudrätten så tycker jag verkligen att ni skall se hit.
Denna rätt är MAGISK… Ni tänker; vaddå smörstekt gnocchi – kan det vara gott & tillräckligt festligt? JA!!
Receptet är enkelt, på 15 min har du nyårsmiddagen färdig att servera!

4 port, 15 min
Ingredienser
4 bitar Entrecôte, (ryggbiff, flankstek eller Oxfilé såklart) à minst 200g / pers
500g gnocchi, köpes vid färskpastan i butik
1 tsk färsk hackad timjan
25g smör, att steka gnocchin i
salt / peppar efter smak
25g riven parmesan
1 paket färska haricots verts
TryffelBearnaise (Hinner du inte så köp färdig tryffelbearnaise-finns i butik, och den är god!)
½ dl Esdragonvinäger (finns i välsorterade mataffärer), el rödvinsvinäger
1/2-3/4 dl vatten
1 schalottenlök, finhackad
1 knippe färsk persilja
7-8 vitpepparkorn
2 äggulor
200-250 g smör, smält
½ tsk worcestersås
2 tsk torkad dragon (el inlagd dragon i vinägern, ett par kvistar)
2 tsk hackad färsk persilja
1 nypa salt
Malen vitpeppar, efter smak
1/2 fint hackad svart tryffel (Finns över delikatessdisken i välsorterade butiker)
ev någon droppe tryffelolja (Om den svarta tryffeln smakar för lite tryffel)
Gör så här
Lägg fram köttet någon timme i rumstemp, men börja nu först med bearnaissåsen!
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Finhacka schalottenlöken och lägg i en kastrull.
3. Tillsätt vinäger, vatten, vitpepparkorn, persilja och

Källa