Chimichurri när den är som bäst – till Allt grillat i sommar

Det är många som frågar om mitt recept på Chimihurri.
Har ni ätit chimichurri någon gång? Det är SÅ gott och funkar verkligen till det mesta. Jag älskar syran i salsan som ”lyfter” lite tyngre maträtter som typ stora köttbitar & friterat (pommes). Det finns olika varianter av chimichurri, men jag älskar verkligen denna kombo. Här kommer receptet!

4-6 port
Ingredienser
1 dl kruspersilja, finhackad
½ dl koriander, finhackad
½ liten rödlök, finhackad
½ vitlöksklyfta, finhackad
¾ dl neutral olja (jordnötsolja, avokado eller typ rapsolja)
1 msk citronsaft, rågad
1-2 krm rödvinsvinäger
1 krm salt
Svartpeppar, efter smak
Gör så här
Finhacka persilja, koriander, rödlök och vitlök.
Blanda samman med olja, citronsaft, rödvinsvinäger, salt och svartpeppar. Lägg över röran i en burk och stäng locket, låt stå svalt.
Tips! En chimichurri går att förbereda dagar innan. Ju längre den står desto mer smak utvecklar den.
Lova nu att testa denna underbara salsa. Till kött, fisk, fågel & grönsaker. Ja, till allt! ♥

Källa