Chicken Tikka Masala med nybakat naanbröd & yoghurtsås

4 port, 40 min
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 paprika (gul el röd)
2 gula lökar
(smör el olja att steka i)
1 kruka färsk koriander
1 rågad msk riven färsk ingefära
1 tsk malen gurkmeja
3/4 tsk malen spiskummin
1/2-1 tsk chilipulver (beroende på hur starkt du önskar)
3 stora vitlöksklyftor, finhackade (el 4 mindre)
1 burk finkrossade tomater (gärna mutti)
3/4 dl  vispgrädde
3/4 dl matlagningsyoghurt
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
Raita (yoghurtsås)
4 dl Turkisk yoghurt
1/2 dl riven gurka
3 blad färsk mynta, finhackade
1 krm malen spiskummin
salt, efter smak
Naanbröd
1/2 påse torrjäst (blå)
1/2 dl socker
2,5 dl vatten, 40 grader
1/2 msk salt
6 dl vetemjöl
75g smör, smält
1 ägg
Matolja el rapsolja att steka bröden i
Tillbehör / dekoration
Ris
Färsk koriander
Gör så här
Raita (Yoghurtsås)
1. Blanda samman alla ingredienser till yoghurtsåsen, smaka av och ställ svalt till servering.
Naan bröd
1. Lös upp torrjästen i 40-gradiga vattnet, tillsätt socker och låt stå för att dra ca 5-10 min.
2. Rör i resterande ingredienser och arbeta degen med degkrok i 10 minuter.
3. Låt jäsa under bakduk 20-30 min.
4. Dela degen i 8 bitar och kavla ut platta runda eller avlånga brödkakor.
5. Hetta upp en stekpanna (medelhög värme – ej för vatrmt så brödet bränns)  pensla pannan med olja mellan varje bröd och stek dom i ca 3 min per sida.
6. Bröden är klara när dom blivit lite luftigt bubbliga med en gyllene färg.
7.

Källa