Chèvresnitt med fikon, rosmarinolja & karamelliserade valnötter

Helgens drinktilltugg är redo ♥

10 snittar, 10 min
Ingredienser
10 st skivor surdegsbaguette, skurna i 1 cm tjocka skivor
10 st mini chèvreostar utan kant, finns i paket (Petit chèvre)
2 färska fikon, skivade
(honung, att ringla över snitten)
havssalt, att toppa snitten med
Rosmarinolja
1/2 dl raps eller matolja
3 kvistar rosmarin (bara bladen)
Karamelliserade valnötter
1/2 dl valnötter
1/2 dl socker
1 nypa salt
Gör så här
1. Mixa ihop neutral olja med färsk rosmarin med en mixer. Ställ åt sidan och låt stå och dra i rumstemp.
2. Smält sockret i en stekpanna, gärna teflon på medelhög värme. När sockret är gyllene brunt vänd ner nötterna och rör om så nötterna täcks av sockret.
3. Salta lite lätt och lägg upp de karamelliserade nötterna på ett smörpapper, låt svalna helt.
4. Skär upp surdegsbaguetten i cm tjocka bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Pensla varje brödskiva med rosmarinolja lite lätt uppe på.
7. Sätt in plåten i ugnen i ca 3 min, öppna luckan och lägg efter 3 min på en bit chévre petit på varje. Stäng luckan igen och låt osten bakas i ca 3-4 min ytterligare.
8. Skär det färska fikonet i snygga skivor.
9. Ta ut plåten från ugnen, lägg på en skiva fikon på varje, ringla över lite rosmarinolja

Källa