Chèvrefylld ravioli med rödbetspuré och parmaskinka

Hej på er!
Den här rätten gjorde jag i Mästerkocksköket under en tävling 2016. En rätt som faktiskt blev så poppis och så god att det har blivit en av mina paradrätter. Här kommer receptet!

4 port, 50 min
Pastadeg:
2 hela ägg
2-3 dl durumvete (mängd beror på hur stora äggen är)
1 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning  & puré:
150 g Chèvre
3-4 msk ricotta
Salt / peppar efter smak
3 stora rödbetor
Tillbehör:
parmaskinka
1/2 parmesan
1 dl rostade pinjenötter
100 g brynt smör
150 g ruccola
Gör så här:
Pastadegen:
Blanda ägg, salt, mjöl och vatten. Direkt på bordet eller i bunke. Jag skippar bordet och kör i bunke för att slippa klibbig bänk.
När degen är mättad av mjöl och inte kladdig, knåda för fulla muggar.
Lägg i plastfolie och låt degen vila i kylen. Helst över natten men minst 60 min.
Gör under tiden rödbetspurén:
Koka rödbetorna. När betorna är klara och stickan går lätt igenom dra bort skalet och kör dem i mixer till en trevlig puré med önskad konsistens. Salta! Ställ åt sidan.
Pastafyllning:
Ta bort kanterna från chèvren och blanda ihop innanmätet med ricottan. Det skall bli en slät, tjock kräm. Salta/peppra.
Lägg fyllningen i en spritser och lägg in i kylen.
Rosta pinjenötterna i en torr panna och bryn smöret härligt, nötigt & gyllenbrunt.
Baka ut pastan, kör igenom pastamaskinen

Källa