Boeuf bourguignon á la Matfashionistan

Härliga Lördag!
Vad sägs om en mustigt smakrik & varm boeuf bourguignon en höstdag som denna?
Detta är verkligen en stor-favorit hemma hos oss. Känns lite extra Lyxigt samtidigt som det är så enkelt att svänga ihop. Receptet kommer här!

4-6 port, 1-1,5h (10 min att svänga ihop + koktid någon dryg h)
Ingredienser
800g  grytbitar av nöt eller oxfilé
3 msk smör (till stekning)
1 gul lök, strimlad
2 burkar krossade tomater (mutti) El Mutti´s plommontomater
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kalvbuljong (efter smak)
3-4 dl  rödvin
1 paket bacon, skivat i mindre bita
2 burkar hela champinjoner
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
Tillbehör
Crème fraiche (34%)
Färsk timjan eller färsk hackad persilja
Gör så här
1. Skala och strimla den gula löken. Fräs mjuk och glansig i en typ le Cruiset gryta. Ställ åt sidan.
2.Salta och peppra köttet. Bryn i rikligt med smör i omgångar i en stekpanna tills det fått fin färg på alla sidor.
3.Lägg ner det brynta köttet i  Le Cruiset grytan med löken, rör i tomatpurén. Låt fräsa samman någon minut.
4.Häll över krossade tomater & balsamvinäger, låt koka ihop i ett par minuter.
5. Tillsätt kalvbuljong och rödvin, sänk värmen till medelvärme och låt sjuda.
6.Strimla baconet och finhacka vitlöken.
7.Bryn baconet i en stekpanna – häll bort överflödigt fett och vänd i bourguignon-koket.
8.Tillsätt

Källa